Voorjaarsvergadering

Maandag 20 maart 2006
Op deze vruchtbare vergadering was er een ingelast agendapunt ivm. de uitreiking van jubileumschilden.

1ste Oud-Gildeheer/Gildebroeder Henk van Genuchten O.F.M. ontving het zilveren draagschild vanwege zijn 25jarig lidmaatschap uit handen van Koning Gerrie Verbruggen. Henk voerde in zijn dankwoord nog eens de reden aan, waarom hij in 1985 afscheid moest nemen van de Sint Lambertusparochie en daardoor helaas ook tijdelijk van het Gilde Sint Barbara. Hij werd namelijk door zijn orde, de Franciscanen van Utrecht, uitgezonden naar Denemarken met de opdracht, daar, in het overwegend protestante Denemarken, een Rooms-katholieke parochie te gaan stichten.

104.2A78
Na 3 jaar werd hij hiervan teruggeroepen om als pastoor de parochie van Heerhugowaard te gaan leiden. Gezien de afstand en de spaarzame vrijetijd kon hij maar zeer sporadisch bij de gildeactiviteiten aanwezig zijn. Het gilde deed echter nooit tevergeefs een beroep op hem als dat, door omstandigheden, gevraagd werd. Na ’n arbeidzaam leven, dat begon als missionaris in Indonesië, zet hij zich nu nog in voor parochiewerk en de ouderwordende paters van zijn orde, in de mooie abdij van de Franciscanen, op de Biest in Weert.

109.4BBA

Het tweede schild werd door de Koning uitgereikt aan Gildebroeder Ad van de Berg ook vanwege zijn 25jarig lidmaatschap. Ad verraste hierna vele aanwezige gildenbroeders door aan te kondigen dat hij afscheid neemt van het Gilde Sint Barbara, gezien zijn verhuizing naar Den Bosch en de daaraan gekoppelde reisafstand. Vele jaren was Ad een waardevol lid van de Reglementencommissie en in die hoedanigheid heeft hij mede gestalte gegeven aan de totstandkoming en aanpassing van de Statuten en het Huishoudelijk reglement. Ook was hij een van ‘de wijze mannen’ als daar door omstandigheden een beroep op werd gedaan. Tevens heeft Ad vele uren vrijtijd gegeven, om, samen met onze Adviseur/Gildebroeder Sjef van der Meijden te werken aan de uitgave van het Gildenwoordenboek dat enkele jaren geleden aan het Gilde is aangeboden. We zullen Ad gaan missen als de gezellige buurter die altijd voor iedereen een luisterend oor had. Ad en Kockie, alle Gildebroeders en Zusters, wensen jullie het allerbeste voor de toekomst, en………… we houden je aan je woord: Tot ziens in de Sint Jan en daarna bij ‘den Bosschen bol’ !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.