Veghels gilde wint verbroederingsdag in Erp

(via kliknieuws)  kijk hier voor 70 foto’s van deze dag…

ERP 5 september 2009 – Het O.L. Vrouwe en Catharina Gilde Erp en het Sint Barbara Gilde Veghel blikken terug op een gezellige verbroederingsdag. Afgelopen zaterdag werd die dag na lange tijd weer eens gehouden. Ondanks het gemoedelijke karakter werd er ook gestreden: om het zilveren verbroederingsschild. Volgend jaar mag het Erpse gilde proberen het terug te winnen van de Barbarabroeders.

1

Vanaf het Hertog Janplein in Erp trokken beide gilden om 13.45 uur op naar het gildeterrein. Na de koffie en thee werd op drie onderdelen, te weten vogelschieten, kruisboogschieten en jeu de boule, gestreden om het zilveren verbroederingsschild, dat in 1992 (toen de verbroederingsdag voor het eerst gehouden werd) door Veghelaar Naris Peijnenburg beschikbaar gesteld.
Bij het onderdeel vogelschieten liet Goen Vorstenbosch zien dat zij terecht de koning van het Erpse gilde is. Hiermee werd de stand 1-0 voor Erp.

Bij het kruisboogschieten werd het spannend toen David Kragtwijk van het Veghelse gilde een groot stuk van de vogel afschoot en de vogel nog maar aan een enkele ijzerdraad bleef hangen. Jorn Zuidema, ook van het Veghelse gilde, was zijn zenuwen daarna goed de baas. Hij schoot het laatste stuk naar beneden. Daarmee werd de stand gelijk: 1-1. Na drie zeer spannende je de boulewedstrijden met gelijk oplopende scores was het Veghel dat de winst naar zich toe trok en daarmee werd de eindstand 2-1 voor het Sint Barbaragilde.
Goen Vorstenbosch overhandigde het zilveren schild aan de koning van Veghel, Mark Callaars. Daarbij werd afgesproken dat de verbroederingsmiddag een jaarlijks terugkerend evenement wordt; op de eerste zaterdag van september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.