Uitwisseling met het O.L. Vrouwe en Catharina Gilde uit Erp

Kijk voor meer foto’s op onze Facebook pagina…

Op zaterdag 21 april 2012 was de uitwisseling met het O.L. Vrouwe en Catharina Gilde uit Erp.
We hebben als echte Gildebroeders (en voor het Erpse Gilde als Gildezusters) gestreden om het ‘Naris Peijnenburg-schild’.

De strijd ging op vijf onderdelen, te weten geweerschieten, darten, kruisboogschieten, biljarten en jeu de boules. Bij de eerste vier activiteiten was elke keer één punt te halen, bij het jeu de boulen drie punten omdat met drie teams gespeeld werd.

finale1

Op het eerste onderdeel geweerschieten schoot het Erpse Gilde de vogel naar beneden. Dat was het eerste punt voor hen.
Het tweede onderdeel darten scoorde ons Gilde na 25 beurten 830 punten. Het Erpse Gilde scoorde 867 punten waardoor de tussenstand 2-0 voor Erp werd.
Het derde onderdeel was kruisboogschieten. Na 70 schoten op de gipsen vogel bleek dat het nog wel enige tijd zou duren voordat deze naar beneden zou komen. Besloten werd deze wedstrijd te staken en af te wachten hoe het scoreverloop verder zou gaan.
De vierde activiteit was biljarten. De uitslag was na 50 speelbeurten 50-32 in het voordeel van ons Gilde. De tussenstand kwam hiermede op 2-1 voor het Gilde uit Erp.
De vijfde activiteit was jeu de boulen. Van de drie wedstrijden werden er twee gewonnen door ons Gilde en één door het Erpse Gilde. Daarmee werd de tussenstand gelijk, 3-3.
Besloten werd dat een beslissingsrondje jeu de boules gespeeld zou worden. Elk Gilde mocht zijn twee beste spelers opstellen. Na een sportieve strijd won ons Gilde met 13-6 van Erp waardoor de eindstand uitkwam op 4-3 in het voordeel van het Sint Barbaragilde.
Het was een gezellige uitwisseling met het O.L. Vrouwe en Catharina Gilde uit Erp die over een aantal jaren opnieuw zal proberen het wisselschild van ons te veroveren.

winaar1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.