Strijd en lach bij het “Gildentreffen 2012 “ in Veghel.

kijk voor voor foto’s op onze Facebook pagina…

St. Georius Gilde Goch bezoekt St. Barabara Gilde Veghel.

De banden met het St. Georgius gilde uit Goch zijn afgelopen zaterdag door de leden van het St. Barbara gilde uit Veghel weer stevig aangehaald.

De leden van het St. Georgius gilde waren met een bus vanuit Goch naar Veghel gekomen voor een onderlinge ontmoeting. Het eerste “Gildetreffen Veghel-Goch” met de gildebroeders van Veghel en Goch welke sinds vorig jaar in vriendschap zijn verbonden. Er werd gestreden om de door het Gilde uit Goch beschikbaar gestelde wisseltrofee. Die trofee was na een eerste treffen vorig jaar in Goch in het bezit van het Duitse zustergilde.

Het Gochse gezelschap werd in Veghel tegen de klok van 15.30 uur allerhartelijkst ontvangen met koffie , traditionele brandewijn en diverse smakelijke vlaaien.

 gildentreffen 2012 veghel

Na een kort informeel samenzijn werd om 16.00 uur gestart met de wedstrijden. Het geweerschieten werd na een en een veertigste schot al direct gewonnen door de Gildekoning uit Goch. Veghel kwam dus op achterstand. Het onderdeel kruisboogschieten was een nieuw element voor de Gildebroeders uit Goch, waarvan zij genoten. Gildebroeder Jorn Zuidema, een van de jongeren in het Veghelse Gilde, wist de schietschijf van de paal af te schieten; 1-1 werd de stand. Het onderdeel jeu de boules zou de wedstrijd gaan beslissen. Hiervoor werden de dames van de beide Gildes ingezet. Eigenlijk een ongelijke strijd, omdat de Veghelse dames dit spelletje vaker spelen en de dames uit Goch er nog weinig ervaring mee hadden. Uiteindelijk kwam er na flinke strijd een 3-0 uitslag op het bord en konden Over Deken Ruud Eekhof en Peter Theunisz, als Koning van het St. Barbara Gilde de wisseltrofee in ontvangst nemen. De Gochse dames namen zich voor de jeu de boules sport meer te gaan bedrijven om een volgende keer de Veghelse dames van repliek te kunnen dienen. Beide Gildes hebben afgesproken elkaar jaarlijks over en weer te blijven ontmoeten.

Na het sportieve treffen werd nog een tijdje nagenoten van een glaasje en echt Hollands eten uit de frietkraam. De Duitse Gildebroeders en zusters lieten het zich allemaal voortreffelijk smaken. Rond de klok van 20.00 uur werd de thuisreis aanvaard en zag iedereen terug op een geslaagde dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.