Peter Theunisz nieuwe koning St. Barbara Gilde Veghel

Het St. Barbara Gilde in Veghel heeft een nieuwe koning in de persoon van Peter Theunisz. 107 schoten waren nodig om het laatste stuk van de houten vogel te laten vallen. Met deze daad kroonde Peter zich tot de nieuwe Gildekoning. Zijn adjudant voor het komende jaar is Jos van Schie.

_1160sept  2011 (2)

Peter (58) woont samen met zijn vrouw Lean, dochters Loes en Mieke op de Schapeweide in Veghel. Al een jaar lang geniet hij van zijn prepensioen. Daarvoor was hij werkzaam bij MARS Veghel. Hij is sinds een jaar lid van het Sint Barbara Gilde en bekleed daar de functie van zilverdrager. Daarnaast verzorgt Peter het groen rondom het Gildehuis en is er altijd wanneer er de handen uit de mouwen gestoken moeten worden. In zijn vrije tijd kookt Peter graag en toert hij met zijn motor.

_1194sept  2011 (2)_1212sept  2011 (4)

Het was gezellig druk op kermiszondag rondom het Gildehuis. Ondanks de regenbuien waren velen naar het Gildeterrein gekomen om dit jaarlijkse Gilde-evenement mee te maken. Naast Burgemeester Adema , enkele wethouders, een delegatie van het St. Gregorius Gilde uit Goch, collega Gildebroeders en –zusters uit omliggende dorpen, waren ook er ook een aantal geïnteresseerde veghelaren naar het Koningschieten komen kijken.

Zij genoten van de sfeer en het bleef nog lang gezellig aan de Geerkens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.