Mis bij het Antoniuskapelleke

flickricon_thumb meer foto’s van deze dag…

(via kliknieuws)

Kleurrijke openluchtmis op ‘t Ham

VEGHEL – Ruim driehonderd mensen vierden zondagochtend bij het Antoniuskapelleke op ’t Ham, tussen Veghel en Erp, een bijzondere Heilige Mis. De openluchtdienst werd voorgegaan door Pastor Konings van de Johannesparochie in Veghel-Zuid.

div gildeactiviteiten 2008 064

Sinds de oprichting van de veldkapel – ter gelegenheid van de afsluiting van de ruilverkaveling – in 1984 komen inwoners van Veghel en Erp jaarlijks bijeen om de Heilige Antonius, beschermer van boeren en slagers, te eren. Dit jaar voor de vierentwintigste keer.
Aan de openluchtmis werd meegewerkt door het groot orkest van Muziekvereniging Frisselstein, het gemengde koor van de Johannesparochie en de beide gildes uit Veghel en Erp. Zij gaven de dienst een kleurrijk accent. Pastor Konings zorgde op zijn karakteristieke wijze voor een ontspannen sfeer. In zijn preek verwees hij naar de onbevangenheid van kinderen en sprak de wens uit dat ook volwassenen nog iets daarvan mochten hebben: “Er is veel waar mensen bang voor kunnen zijn, maar ik zou wensen dat men rustig kan slapen, met als grondhouding het vertrouwen dat ‘op de winkel wordt gepast’.”
De dienst werd besloten met een vendelgroet, een indrukwekkend slotstuk door de harmonie, mét een welverdiend applaus en een gezamenlijk kopje koffie bij de boerderij van Familie van Stiphout.

div gildeactiviteiten 2008 062

div gildeactiviteiten 2008 072

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.