Meimaand viering in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch

Op een stralende en zonnige Eerste Pinksterdag trok het Sint Barbara Gilde uit Veghel door de Bossche straten over de Parade naar de kathedraal van Sint-Jan. Een hele eer om als Gilde hiervoor uitgenodigd te worden.
24 Gildebroeders met Koning, Vendeliers, Bazuinblazers, Tamboers,  Zilverdragers en daarnaast vele Gildezusters verrasten met hun optreden vele bezoekers en inwoners van Den Bosch. Traditioneel gaat in de Meimaand en dus de Mariamaand het Veghelse Sint Barbara Gilde bijna op bedevaart naar `de Soete Moeder`.

1
De mis werd verzorgd door `drie heren` o.l.v. Bisschop mgr. Hurkmans. De kathedraal was echt vol en heel stemmig. Met vliegend vaan en onder tromgeroffel en bazuingeschal kwam en ging het Gilde. Tijdens de consecratie, het hoogtepunt van de mis werd door Henk Maurix de trom geroerd terwijl vaandrig Paul Wonders het grote Veghelse vaandel midden voor het altaar liet wapperen.
Het publiek bracht buiten de kerk met handgeklap de waardering voor dit geweldige optreden. De Gildebroeders en Gildezusters trokken naar het café naast de Sint Jan om daar te genieten van de bekende Bossche bol en vervolgens met zijn allen op Veghel op aan!`.

2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.