Koninginnedag 2012

kijk voor meer foto’s op onze Facebook pagina…

Om 10.00u. ’s morgens waren er al weer vele Gildebroeders en Gildezusters te vinden op het Stadhuisplein in Veghel.  De kinderen met hun ouders en.de versierde fietsen konden nauwelijks wachten met vertrekken. Gerard van de Oever had zijn paard samen met Riet weer prachtig geborsteld en klaargemaakt voor deze zonnige ( ! ) feestdag.

Koning, tamboers ( Henk, Alex, Jacques en Wim ) , slechts twee vendeliers door omstandigheden, maar voor het eerst in jaren : met 4 bazuinblazers ( Chris, Ben, Gijs en Frits ). Door het centrum naar de Coffeehof, waar de 15 gedecoreerden van dit jaar, en hun genodigden, te samen met het College van B&W, al klaar stonden.

Op naar de Markt en langs het Franciscanessenklooster, waar vele zusters, traditiegetrouw op ons wachten om te zwaaien en te begroeten.  De Markt was al feestelijk ingeruimd en stond ook de Harmonie op ons gezelschap te wachten. Enkele oudere gildebroeders schoven snel aan.  De burgemeester sprak de gedecoreerden toe terwijl Ruud Eekhof, als Over Deken dit jaar John Rams als Staande Deken verving.

278 - kopie

En toen was er de vendelhulde maar werd ook de eed van trouw aan de wereldlijke overheid gedaan door vaandrig en vendelier. Marc en Ruben waren er !  De kinderen lieten de ballonnen los om ze in de blauwe lucht te laten opstijgen naar verre streken.

De mooist versierde fietsen wonnen de fietsparade en gingen alle gedecoreerden en Gildebroeders en Gilde zusters feestelijk naar de cafeterrassen waar met met gemeentebonnen heerlijk aan koffie, bier en cola konden !

Het was weer een mooie Koninginnedag in 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.