Koninginnedag

Traditiegetrouw was het gilde weer present bij de viering van koninginnedag in Veghel.

Kijk voor meer foto’s op onze Facebook pagina.

Via kliknieuws: VEGHEL – Met een kleurrijke stoet van versierde fietsen, een aubade van harmonie Frisselstein en het oplaten van tientallen oranje ballonnen ging Koninginnedag 2011 zaterdag in Veghel vrolijk van start. Traditiegetrouw gebeurde dat in aanwezigheid van de inwoners die het afgelopen jaar een koninklijke onderscheiding mochten ontvangen.

image

 

Voorafgegaan door leden van het Sint Barbaragilde trokken de tientallen kinderen, met hun versierde fietsen, karren en steppen, van het Stadhuisplein naar de Markt in Veghel. Burgemeester Ina Adema maakte daar, onder een stralend zonnetje, de winnaars van de mooist versierde fietsen bekend. De versieringen werden beoordeeld door Janine van Padua en Melissa Khoe, leerlingen van groep 8. Zij bestempelden de fiets van de vijfjarige Quintin Bruijns als de mooiste. De eenjarige Eowijn Höppener werd tweede en Stef (4) en Anouk (2) Rombouts mochten de derde prijs in ontvangst nemen.
Wijkvereniging De Koolenkampen en Het Beukelaer kregen van de burgemeester als geheel een eervolle vermelding. Zij zijn ieder jaar tijdens de optocht van versierde fietsen ´hofleverancier´. `En dat verdient onze waardering.´

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.