Koninginnedag 2013

Kijk op onze Facebook pagina voor meer foto’s…

Deze laatste Koninginnedag van Koningin Beatrix was een bijzondere dag omdat ze ’s morgens, in het paleis op de Dam, haar abdicatie tekende. ’s Middags werd Koning Willem Alexander ingehuldigd in de Nieuwe kerk.

1

2

Vanwege deze bijzondere gebeurtenissen was het programma in Veghel verplaatst naar het eind van de middag. Samen met het Catherina Gilde uit Erp verzamelden we in het centrum waarna we de optocht met versierde kinderfietsen begeleiden naar het stadhuis.

Daar stonden de burgemeester, de gedecoreerden en harmonie Frisselstein al te wachten. Na het Wilhelmus en het uitreiken van de prijzen werd zowel door de vaandrig van het Erpse als onze eigen vaandrig de groet met het vaan gebracht om zo de eed aan het wereldlijk gezag te hernieuwen. Voor deze dag was onze oud gildebroeder Geert aanwezig om de rol van vaandrig te vervullen.

4

Daarna werd gezamenlijk met het gilde van Erp een vendelhulde gegeven. De staande deken die de commando’s gaf versprak zich niet en het was voor de eerste keer… ‘Vendeliers zwaai uw vendel voor God, Koning en Vaderland’.

Binnen sprak de burgemeester iedereen nog toe, was er een gedicht van onze stadsdichter en werd de toost op onze nieuwe koning uitgebracht.

’s Avonds konden we thuis voor de tv nog genieten van de Koningsvaart wat een mooie afsluiting was van deze bijzondere Koninginnedag.

3

Volgend jaar zijn we weer present op 27 april om dan voor het eerst in onze recente geschiedenis Koningsdag te vieren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.