Installatie gildebroeders St. Barbara & St. Lucia Gilde Uden

Op zondag 11 april 2010  waren we in Uden uitgenodigd om de plechtige installatie van de Udense gildebroeders op te luisteren. Het St. Barbara en St. Lucia Gilde zou na 150 jaar weer herleven.

image

Na de ontvangst op het gemeentehuis trokken we naar de grote St. Petrus kerk.  De stoet werd vooraf gegaan door de Gilden van de Hoge Schuts, waar toe ook het Gilde uit Uden bij zal gaan horen. Gast Gilde waren er ui Boekel en Zeeland die tot de Kringen land van Cuijk en Kempenland behoren. Ook de Schuttersgilde uit Lippstad Duitsland waren bij deze plechtigheid aanwezig. Ook was er een afvaardiging van de Kring Maasland en de Federatie van Schuttersgilde in Brabant. De dienst werd voorgegaan door door Mgr. Hurkmans en Gildeheer van Osch.

063

Na de installatie trok de hele stoet terug naar het Gemeentehuis aan de Markt in Uden waar op de markt een massale vendel hulde werd gebracht en de eed van trouw werd afgelegd door de Vaandrig van het Gilde uit Uden aan het Gemeente Bestuur. Hierna  werd er in het Gemeentehuis de erewijn geschonken.

067

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.