In memoriam Wim van de Ven

Er is een gildebroeder gestorven en niet zo maar een gildebroeder.

Wim van de Ven was sinds de herleving van ons Sint Barbaragilde in 1980 lid. Hij was een van de mannen van het eerste uur die de oprichtingsvergadering onder leiding van oud-burgemeester Harry van Weegen bijwoonde.

In 1983 trad Wim toe tot de Overheid in de functie van Schutdeken. Hij werd verantwoordelijk voor alles wat met het schieten te maken had. Als verwoed jager en kleiduivenschutter was die rol hem op het lijf geschreven. Hij zou een record vestigen door 20 jaar lang in de Overheid te blijven.

IMG_3225 (1)

Bij het jaarlijkse konings-schieten zorgde Wim samen met broer Jan voor de houten koningsvogels. Hij stond de schutters met raad en daad bij en gaf tips waar de vogels geraakt moesten worden. Helaas heef hij zelf het koningschap nooit kunnen vervullen.

Wim was ook lid van de introductiecommissie die aspirant gildebroeders voorbereidde op hun gildebroederschap. Tot zeer kort geleden heeft hij die rol vervuld.

Toen hij 4 jaar geleden getroffen werd door een hartaanval, waar hij gelukkig goed van herstelde, ging het toch heel langzaam achteruit met zijn gezondheid.  Hij bezocht weer heel enthousiast alle gilde-aktiviteiten en na de ingebruikname van ons nieuwe gildehuis kwam hij iedere maandagavond om te jeu de boulen, te biljarten of een kaartje te leggen.

Vorige week maandag ontbrak hij echter vanwege ziekte. Dat hij in diezelfde week nog zou overlijden kwam voor iedereen als een complete verrassing. In Wim verliezen we een fijne, symphatieke vriend en medegildebroeder.

Wim, namens alle gildebroeders en gildezusters wil ik je van harte danken voor alles wat je voor ons hebt gedaan.  Ria, Barbara en Erik wensen wij alle sterkte toe om dit grote verlies te dragen.

Wim rust zacht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.