In Memoriam Jan van Lankveld

Zaterdag 20 maart 2010 hebben we na een plotseling overlijden afscheid genomen van onze Overdeken Jan van Lankveld. Jan was koning van 2003 – 2004, adjudant en gepassioneerd bazuinblazer en jeu-de-bouler. 

We haalden Jan thuis op aan het Dorsthout. Vandaar begaven we ons naar de H. Lambertuskerk. Na de uitvaartdienst hebben we Jan naar zijn laatste rustplaats begeleid op het kerkhof van de H. Hartkerk. Daar werd door onze vaandrig de laatste groet gebracht. Hierna begaven we ons naar ons gildehuis β€œDe Geerkens” voor de koffietafel.

Tijdens de uitvaartdienst sprak Staande deken John Rams het onderstaande In Memoriam uit. 

  2004-jan-van-lankveld-thumb 

Op 13 maart, de dag waar Jan zo lang naar had uitgekeken en waarvoor hij een half jaar zijn beste krachten had gegeven, namelijk de openingsdag van ons nieuwe Gildehuis, werd ik β€˜s morgens door Jeanne gebeld dat Jan in zeer kritieke toestand was opgenomen in het ziekenhuis van Tilburg. Ik begreep onmiddellijk dat dit noodlottig zou kunnen zijn.

Het is zo vreemd en niet te bevatten dat je een dag eerder nog samen met Jan en een paar gildebroeders de laatste puntjes op de i zette.

De officiele openingshandelingen waren niet meer tegen te houden, maar wat voor ons een feestdag had moeten zijn veranderde plotsklaps in een boze droom.

En toen om 6 uur het bericht kwam dat het definitief was afgelopen en dat Jan kort daarvoor was overleden brak er iets in ons. Waarom? Waarom Jan? En waarom nu? Vragen waarop niemand ons meer een antwoord kan geven, maar het is zo ontzettend jammer!

Besloten werd om de geplande feestavond niet door te laten gaan en de telefooncirkel werd in werking gezet. Alle gildebroeders en gildezusters werden uitgenodigd om de avond toch samen ingetogen door te brengen om over Jan te kunnen praten. Dit heeft ons goed gedaan.

Jan was een geweldige gildebroeder. Het St. Barbara gilde was alles voor hem, daarvoor zette hij alles opzij. Hij schoot zich tot koning van ons gilde in 2003. Daarnaast maakte Jan zeer verdienstelijk deel uit van de Overheid als Overdeken. Hij was bazuinblazer en onderhield als overdeken nauwe contacten met de groep tamboers en vendeliers.

Maar Jan was ook een speciale vriend bij wie ik vaak te rade ging als er beslissingen genomen moesten worden. Jan was een denker en een doener. Hij organiseerde de kaartcompetitie, was een geweldige jeu de bouler en had plannen om ook voor de biljarters een competitie op te zetten.

We verliezen in Jan een bijzonder fijne gildebroeder, vriend en overheidslid. Hij laat een grote leegte achter in ons gilde. Namens alle gildebroeders en gildezusters wens ik Jeanne, kinderen, kleinkinderen en overige familieleden ontzettend veel sterkte toe om dit grote verlies te kunnen verwerken en we hopen Jeanne toch nog heel lang in ons midden te mogen verwelkomen.
Wij zullen Jan nooit vergeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.