In memoriam Jan Ebeling

Er is weer een gildebroeder gestorven. Niet zo maar een gildebroeder, Jan was in 1980 een van de mede-oprichters van ons Sint Barbaragilde . Sindsdien is hij altijd lid gebleven.

Als voorzitter van de reglementencommissie waakte hij over de normen en waarden van ons gilde. Van 1986 tot 1998 maakte hij als Deken Rentmeester deel uit van de Overheid zoals het bestuur binnen het gilde wordt genoemd. Jan was ook lector van ons gilde. Hij verzorgde de eerste lezing en de voorbeden tijdens gildemissen. Hij was geen fanatiek geweerschutter maar toch was hij in 1982 adjudant van de Koning. Hij had het voorlaatste schot op de vogel afgevuurd.

GetAttachment1 Vorig jaar werd Jan getroffen door een aantal TIA’s. Toen ik hem in het ziekenhuis wilde opzoeken was hij juist naar huis gegaan. Daar zat hij in zijn stoel. Hij voelde zich nog niet helemaal goed, maar hij was er van overtuigd dat het de goede kant op zou gaan. En het kwam redelijk goed. Hij bezocht weer gilde-activiteiten zoals een week voor Pinksteren toen hij met het gilde naar de Sint Jan in Den Bosch ging.

Maar hij heeft ons toch nog verrast. Afgelopen Woensdag is hij op 81-jarige leeftijd overleden na een kort verblijf in het ziekenhuis. Wij zijn dankbaar en vinden het een eer dat wij Jan naar zijn laatste rustplaats mogen begeleiden.

Binnen een half jaar is Jan de derde gildebroeder na Bart van de Donk en Jan van Lankveld waarvan wij afscheid moesten nemen. Drie fijne gildebroeders die ook nauw aan deze parochie verbonden waren. Namens alle gildebroeders en gildezusters wens ik Marianne, Barbara, Tonio, Jenny, Bart en de kleinkinderen alle sterkte toe om dit verlies een plaats te kunnen geven.

Tegen Jan zeggen wij: “Bedankt Jan voor je fijne broederschap, rust zacht en wellicht tot ziens!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.