Henk Maurix nieuwe Koning Sint Barbara Gilde Veghel

Gildebroeder Henk Maurix  is de nieuwe koning van het Sint Barbara Gilde in Veghel. Na enige technische opstartproblemen volgde een spannende strijd. Uiteindelijke viel het laatste stuk van de vogel. Bij het 49e schot eigende Henk zich de koningstitel toe en onthield daarmee Marc Callaars van zijn mogelijke Keizerschap. Rob Govers  is zijn adjudant en zal hem terzijde staan het komende jaar. De installatie van de nieuwe koning werd bijgewoond door vele gasten, waaronder Burgemeester Ina Adema, enkele Wethouders en een delegatie van het Goghse Gilde.

MD003232    

Henk (63 jaar) woont met zijn echtgenote Anja op het Visven. Hij geniet daar al enkele jaren van zijn Mars-pensioen. Binnen het Gilde is Henk actief als tamboer en is hij lid van de terreincommissie. Als fervent Jeu de Bouler neemt hij deel aan diverse competities zowel binnen als buiten het Gilde. Henk zal zich niet zo gauw vervelen. Zo zijn vliegvissen, bowlen in het Mars- en Knuversteam, zingen in het shantykoor de Kabelgatramblers, ondersteunen van de Boeren Bruiloft Commissie  en koken enkele van zijn hobby’s. Daarnaast brengt hij veel tijd door met zijn drie kinderen en drie kleinkinderen.
Het jaarlijkse Koningschieten is voor het Gilde het absolute hoogtepunt. Hier wordt, per slot van rekening, de nieuwe koning bekend. Daarnaast presenteert het Gilde zich aan de Veghelse bevolking. Zo kan men het Gilde in actie zien in de Gildemis, de bevrijdingsherdenking en de uiteindelijke festiviteiten aan de Geerkens. Ook dit jaar waren weer velen  aanwezig om, samen met Gildebroeders en – zusters, de dag tot een succes te maken.

MD003245

MD003242

MD003247

MD003253

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.