Benno Hofhuis nieuwe koning Sint Barbaragilde

Kijk op onze Facebook pagina voor veel meer foto’s van deze dag…

Sinds Kermiszondag 15 september 2013 is er een nieuwe Gildekoning 2014 bij het Sint Barbara Gilde te Veghel namelijk Ben Hofhuis.

2

Op een prachtige dag, die luidruchtig en opvallend om 9 uur met een defilé begon met het afhalen thuis van Mark Callaars, Gildekoning 2013 van het Gilde, trok het Gilde naar de Lambertuskerk. Het grote Gildevaandel wapperde boven in de toren van de kerk. Vier aspirant-Gildebroeders liepen mee en zelfs twee nieuwe jeugdgildebroeders Daan en Kevin : met trom en bazuin ! Een leuk gezicht twee van die knullen met hun muziekinstrument.

3

4 
Na de mis en de vendelgroet van het Gilde voor de kerk, ging het Gilde naar het monument aan de Kolonel Johnsonstraat voor de herdenking van de bevrijding van Veghel in september 1944. Een indrukwekkend gebeuren met de schooljeugd. Vervolgens naar het stadhuis om daar ontvangen te worden door het gehele College van B&W om gezamenlijk de “erewijn” te drinken.

5
Daarna vertrok ieder naar het Gildeterrein. Deze dag heeft namelijk het karakter van een Open Dag. De nieuwe flyer over het Koningschieten werd zeer op prijs gesteld door de bezoekers. Het Sankt Gregorius Gilde voegde zich ’s middags voor het Koningschieten bij het Barbara Gilde en zag met vele bezoekers en nieuwsgierigen de rituelen en tradities van het Gilde op zo’n dag. Vele Gildebroeders deden mee met het schieten op de houten vogel, hoog in de schietbak met kogelvanger.

6
Tja en na 167 schoten was het zover: Benno Hofhuis was de gelukkige schutter. Degene die als een na laatste heeft geschoten is de nieuwe “adjudant van de koning” en dat bleek de vorige Koning, Mark Callaars te zijn. Vele felicitaties volgden, van het eigen en het Duitse Gilde en de bezoekers, maar vervolgens ook het lopen over het “vaan” , slechts de echte Koning van Nederland en de eigen Gildekoning is deze eer gegund!

7

8
Na een toost en een gezellige maaltijd werd de nieuwe koning met de kruiwagen naar huis gebracht : dat hoort ook bij de rituelen van het Sint Barbara Gilde. Heel bijzonder om er bij te zijn.

9

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.