Barbaradag 2012

Kijk op onze Facebook pagina voor meer foto’s…

Op 8 december, de eerste zaterdag na Sinterklaas is de afspraak, werd onze jaarlijkse “Teerdag “ gehouden, ter gelegenheid van de naamdag van onze schutspatrones Sint Barbara. Om 18.00u. verzamelt dan het Gilde, Gildebroeders, Gildezusters, aspiranten en de jeugd, zich bij café Hart van Veghel aan de Markt.
Ook een deputatie van het St. Georgius Gilde uit Goch zou aanwezig zijn maar moest vanwege het slechte weer helaas verstek laten gaan. Met “vliegend vaan en slaande trom” gaan we de Sint Lambertuskerk in waar we worden opgewacht door Gildeheer Ard Smulders, naast Burgemeester en Wethouders, het Van Lee-mannenkoor  en de vele kerkgangers die avond.

1
Ben Hofhuis en Jasper van der Wal werden deze avond als nieuwe Gildebroeders geïnstalleerd. Na afloop ging het Gilde traditiegetrouw naar het eigen Gilde-altaar van patrones Sint Barbara om kaarsen op te steken.
Bijzonder was het moment dat Jacq van Lieshout het commando van de tamboers overdroeg na vele jaren aan Henk Maurix. Bedankt Jacq!
Tja, daarna naar het Gildehuis aan de Geerkens en dan : …een taartenbuffet van diverse Gildebroeders en Gildezusters, muziek van Harrie Verbeek en voor die willen………voetjes van de vloer en ….meezingen !

2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.