Afsheid burgemeester Frankfort

(via kliknieuws)

Frankfort krijgt vendelhulde van Erps en Veghels gilde

VEGHEL – “Ik sta hier behoorlijk trots”, bekende burgemeester Arno Frankfort woensdag. De Veghelse burgervader, wiens ontslag op 1 juli ingaat, kreeg ’s avonds namelijk een vendelhulde aangeboden door het Erpse en Veghelse gilde, als dank voor wat hij in het afgelopen decennium voor Veghel betekend heeft.

De vendelhulde werd aangeboden door het Erpse Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde en het Sint Barbaragilde uit Veghel. “Het is vanuit een absoluut positieve gedachte ontstaan”, legt Paul van Amstel, secretaris van het Erpse gilde, uit. “Tot op heden is er van de burgemeester geen afscheid genomen en wij vinden het waardevol om dat op deze manier te doen. Wij hebben altijd een warme band met de burgemeester gehad. Dat wil niet zeggen dat je het altijd met elkaar eens bent, maar hij is tien jaar burgermeester van Veghel geweest en heeft in die tijd veel betekend. Op deze manier willen we hem onze steun laten blijken.”

afscheid-burgemeester

Frankfort reageerde direct positief, toen het gilde op een avond met het verzoek op de stoep stond. “Daar heb ik niet lang over na hoeven denken. Ik heb me altijd thuis gevoeld bij het gilde, een mooie Brabantse traditie. Dit zijn de momenten waarop je datgene wat je als bestuurder altijd gedaan hebt, namelijk proberen je in de gemeenschap te nestelen, terugkrijgt. En dat is een eer, absoluut.”
De vier overgebleven Veghelse wethouders hadden al afscheid van hun ambt genomen toen de vier demissionaire weken erop zaten. Per 1 juli zitten ook Frankforts taken erop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.